Partijen uit Praag (3)

In ronde zeven speelde ik tegen CM Leonardo Vincenti, een jongen van een jaar of elf met een rating van 2200. Het was dan ook een redelijk kansloze onderneming. Ik ging voor een gambiet wat ik niet heel goed ken, waardoor ik snel veel materiaal verloor. De partij duurde ook maar 21 zetten. In de analyse was ik erg onder de indruk van zijn schaaktalent, maar ook van hoe volwassen hij al was voor zijn leeftijd. Hopelijk horen we nog veel van hem in de toekomst! In de avond hadden Simon en ik een dik stuk vlees op met een paar traditionele Tsjechische bieren, dat maakte het verlies dan ook wel weer goed.

Na twee dagen vrij kansloos verloren te hebben speelde ik tegen een Duitser zonder FIDE rating, maar online had ik gevonden dat hij een rating rond 1900 had. Bovendien had hij de dag ervoor van een IM gewonnen. Na de opening bood hij remise aan en dat heb ik maar aangenomen. Ik was niet al te blij met mijn stelling en bovendien was ik de twee partijen daarvoor nog niet vergeten. De laatste dag zou ik maar proberen te winnen en op die manier 50% te scoren.

Toen ik naar de indeling keek, bleek echter dat ik weer tegen een 2100 speler mocht, bovendien was hij tweede geworden bij het snelschaaktoernooi waar Simon en ik aan mee deden een aantal dagen eerder. Het zou dus wel een moeilijke partij gaan worden. Gelukkig bleek dat zijn partijen makkelijk te vinden waren online en dat hij altijd hetzelfde speelt. De avond van te voren had ik voldoende aan een half uurtje om een leuk gambietje voor te bereiden en dat kwam dan ook op het bord. Al snel stond ik een uur voor op de klok en compleet gewonnen. Helaas bleek maar weer eens dat ik eigenlijk niet kan schaken, waardoor het remise werd. Ik zou graag een fragmentje willen laten zien, maar ik denk dat ik het nog maar even voor mezelf houd.

Al met al was het een geslaagd toernooi! Dat smaakt dus naar meer, het volgende toernooi wat ik mee ga doen is zesrondig 1 in Dieren. Hopelijk doen er daar ook weer meerdere Kasteelheren mee! De resultaten van dit toernooi zijn te zien op https://chess-results.com/tnr824405.aspx?lan=17&art=9&fed=NED&turdet=YES&flag=30&snr=167.

Geef een reactie