Partijen uit Praag (2)

Nadat Simon en ik allebei verloren hadden in ronde 3, besloten we om nuchter achter het bord te gaan zitten in ronde 4. Dat werkte best goed voor ons, want we wonnen allebei. In de avond hebben we een lekkere wok schotel op om het te vieren! Mijn partij was overigens niet zo veel bijzonders. Ik speelde tegen een talentvolle Tsjech, die, helaas voor hem, de opening niet zo goed begreep. Simon had daarentegen een goede partij gespeeld wat resulteerde in een gewonnen toreneindspel, wat hij op mooie wijze afmaakte.

De dag daarna hebben we in de ochtend een snelschaaktoernooi gespeeld (voor de resultaten, zie: https://chess-results.com/tnr824451.aspx?lan=1&art=9&fed=NED&turdet=YES&flag=30&snr=29 ). Ik scoorde 7/11, waar ik aan de ene kant best tevreden mee was, maar aan de andere kant was ik ook een beetje gefrustreerd, omdat ik al mijn partijen tegen 2100+ spelers had verloren en dat was ook gebeurd in ronde 1 en ronde 3 van het hoofdtoernooi. Ik wist dat ik die middag nog een kans had om daar verandering in te brengen tegen FM Kanan Hajiyev, die nu een rating heeft van net iets meer dan 2100, maar vorig jaar nog bijna 2200 had. Een deel van de partij staat hier onder. Er zat ontzettend veel in het eindspel en ik begrijp het nog steeds niet allemaal, maar het is erg interessant om te bestuderen. Geniet er van!

De volgende ochtend hadden we een mooie wandeling gemaakt door Praag. We gingen langs het stadion van Sparta, het fort op de heuvel en de Karelsbrug. Ik had op de terugweg ook een magnetisch schaakbordje gekocht, aangezien het moeilijk was om partijen te analyseren in het hotel door een gebrek aan analyse borden. Dat bleek dan ook een goede investering te zijn. Die middag verloor ik in 20 zetten van een Pool met een rating van 2180, dat kan een keer gebeuren. Hij maakte het af met een schitterende combinatie. In de analyse bleek dat ik nog wel een kans had gehad, maar na de partij bleek dat hij zo ontzettend veel had gezien dat ik het idee had dat we allebei een andere partij hadden gespeeld. Het was dus wel verdiend.

2 reacties op Partijen uit Praag (2)

Geef een reactie