Net geen kampioen

Kasteel 2 is er helaas niet in geslaagd het kampioenschap in de 6e klasse KNSB te behalen. Na een goed seizoen eindigde het team 1 punt achter het team van Wageningen 4.

Na het verlies in de onderlinge wedstrijd had Kasteel 2 de kansen niet meer in eigen hand. Maar nadat Wageningen een punt liet liggen tegen Veenendaal 2, werd het toch weer spannend. In de laatste ronde moesten de Wijchenaren ‘gewoon’ winnen van hekkensluiter De Stelling. En lag het lot in handen van Winterswijk dat de koplopers op bezoek kreeg.

In Doorwerth werd het voor Kasteel 2 een redelijk eenvoudige overwinning. De eerste drie punten werden snel binnengehaald door Leo van Dijk, Jos Steinmann en Henk van den Berg. Maar na de nederlagen van Joey Brouwer en de overwinning van Marnix van Tol leek het toch nog even spannend te worden. Kosse Stegman had een heel complexe stelling, Toine van Bergen stond een stuk voor, maar zijn tegenstander wist genoeg dreiging in de stelling te brengen om de overwinning voorlopig te voorkomen. En Ton Wouters was een paard achter gekomen en had al verkondigd dat hij ging verliezen. Kosse verloor na een mooie combinatie van zijn opponent. Maar Ton wist zijn tegenstander ook een paard af te troggelen waarna een potremise stelling resteerde. De punten waren binnen. Met een overwinning bekroonde Toine vervolgens een mooi seizoen waarin hij 5 uit 5 wist te scoren.

Onderweg naar huis werd Netstand diverse keren geraadpleegd. Maar nee, nog geen bericht uit Winterswijk. Na een paar uur kwam het verlossende bericht: Wageningen had gewonnen en is de terechte kampioen. Onze aspiraties gaan even in de koelkast. Wat resteert is een succesvol seizoen met een leuk team. Hopelijk volgend jaar weer!

Geef een reactie